mobile
tablet
pc

Angsten en fobieën overwinnen met hypnose

Je angsten en fobieën overwinnen met hypnose en hypnosetherapie. Wij helpen vaak patiënten om hun angsten of fobieën te overwinnen.* Hypnose en hypnotherapie is een krachtige therapie voor het behandelen van allerlei fobieën of angstaanvallen. Vergeet je angsten en leef weer voluit!


(*) Disclaimer: Al onze voorstellen zijn gebaseerd op eerder behaalde resultaten maar kunnen niet gegarandeerd worden. Aangezien elke persoon verschillend is, zijn ook resultaten mogelijk verschillend. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen, zodat ook u tevreden bent van onze oplossingen.


Hypnosetherapie voor angsten en fobieën*

Een fobie is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een ziekelijke angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties.

Deze angst staat niet in verhouding tot de reële dreiging die van de situatie of het object uitgaat. Voorbeelden zijn hoogtevrees, vliegangst, pleinvrees, angst voor spinnen, plasangst etc. Gevolgen hiervan zijn vaak hyperventilatie en paniekaanvallen wat leidt tot beperkingen in functioneren en in beleving van plezier of geluk.

  • Bij fobieën weet men meestal zeer goed wat de fobie veroorzaakt.
  • Angstaanvallen lijken uit het niets te komen, zonder een specifieke oorzaak.

 


 

Paniek of bezorgdheid over relatief kleine dingen*

Maak je je vaak zorgen over alles? Die angst of paniek is vaak het gevolg van onopgeloste of opgekropte emoties. Je bent je er niet meer van bewust, maar ze zitten stevig ingebakken in het onderbewustzijn. Door verschillende triggers komen ze plots opnieuw boven water. Je voelt je angstig of paniekerig, maar een echte oorzaak kan je niet aanwijzen.

Met hypnose zoeken we waar en hoe dat angstbeeld in het onderbewuste is terecht gekomen. Een traumatische ervaring in de kindertijd, een moment dat een diepe emotionele indruk naliet,... Eens men de oorzaak kent, zal de irrationele angst al gemakkelijker te bevatten zijn. En kunnen we oplossingen aanbieden om hier rustig mee om te gaan.

Angstaanvallen zijn niet mysterieus of schadelijk. Het is een normale reactie van je lichaam op adrenaline en stress. Je hart klopt sneller, de snelheid van je ademhaling verhoogt... enzovoorts. Ze komen tot stand door een 'trigger' die verbonden is met een opgekropte emotie. Met behulp van een therapeut en hypnotherapie kan je die prikkels of de kiem er van opsporen.

 

Praten over angst helpt niet

Het delen van je angsten of fobieën verlicht misschien eventjes en je voelt je tijdelijk beter. Je neemt echter niet de grond, de opgekropte emotie weg. Je krijgt inzicht in de problemen, maar dat is niet voldoende.

Je angsten, paniekaanvallen of fobieën effectief overwinnen en permanent op lossen, kan wel door via hypnose en hypnotherapie de onderliggende, opgekropte gevoelens te vinden en te elimineren. Via hypnose helpen we en bieden we je de instrumenten aan om met alle gemak en zelfzekerheid om te gaan met situaties die je vroeger een angst- of paniekaanval zouden bezorgen.

Wij hebben een hypnose therapie ontwikkeld waarbij je een snelle, effectieve manier kan leren voor het omgaan met jouw angst- of paniekaanvallen.

 


Wil je dat we je ondersteunen bij het overwinnen van jouw angsten of fobieën? Of wil je meer informatie over onze aanpak?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via onderstaand intakeformulier of bel ons via 0488 88 56 56 of 0499 15 38 27.

(*) Hypnotherapie is een persoonlijke begeleiding. De resultaten verschillen van persoon tot persoon en kunnen dus niet op voorhand gegarandeerd worden. Hypnose mag niet gezien worden als vervanging van noodzakelijke medische verzorging.