mobile
tablet
pc

Prikkelbare darm syndroom

PDS of Prikkelbare Darm Syndroom is een chronische darmaandoening/ziekte en vroeger werd het een spastische darm genoemd. De medische oorzaak kennen we nog niet, maar heeft waarschijnlijk te maken met stress en voeding. De ziekte zelf kunnen we niet behandelen.


Wat kan wel met hypnose?


We leren patiënten wel beter omgaan met de aandoening. Met hypnotherapie kunnen we de symptomen effectief bestrijden.*


(*) Disclaimer: Al onze voorstellen zijn gebaseerd op eerder behaalde resultaten maar kunnen niet gegarandeerd worden. Aangezien elke persoon verschillend is, zijn ook resultaten mogelijk verschillend. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen, zodat ook u tevreden bent van onze oplossingen.


PSD of prikkelbare darm syndroom*

Het prikkelbare darm syndroom of spastische darm komt voor in verschillende vormen. Het is een chronische aandoening van de darmen waardoor men last heeft van: 

  • krampen
  • stekende pijn in de buik,
  • onregelmatige stoelgang
  • andere darm- of maagklachten
  • gewrichts- en spierpijn

De pijn is soms zo moeilijk te harden dat patiënten hun dagelijkse leven overhoop wordt gegooid, werk gestaakt moet worden en hun sociale leven moeilijk wordt gemaakt.

Verandering van levenswijze, verminderen van stress of van voedingspatroon is dan aangewezen. Deze gedragsveranderingen zijn echter niet effectief voor alle patiënten.

Er bestaan ook verschillende medicijnen. Maar deze hebben dan ook weer bijwerkingen en als men er mee stopt, zijn de symptomen zo weer terug.

 


Hypnose en het prikkelbare darm syndroom*

PDS heeft dus een ingrijpende invloed op iemands leven. Met hypnose en hypnotherapie helpt het leven van mensen met PDS veranderen. Tijdens een hypnosessie gaan we in op hoe men omgaat met de ziekte. Tijdens de hypnose wordt aangeleerd niet in paniek te geraken en hoe men er mee kan omgaan in het openbare leven.

Het is wetenschappelijk bewezen dat hypnotherapie een veilige behandeling is om de symptomen van het prikkelbare darm syndroom te verlichten. Op die manier herwinnen de patiënten een essentieel stuk levenskwaliteit.

 


Hypnose is een complemaentaire behandeling.*

Hypnose is in het geval van PDS steeds een aanvulling op de andere traditionele behandelingen. De hypnotherapie is zeker geen vervanging van de behandeling van de huisarts of specialist. Het is wel een effectieve aanvulling ter bestrijding van de symptomen en om patiënten te leren omgaan met PDS. Hypnose verlicht de symptomen en verbetert de kwaliteit van het leven.

 


PDS behandelen met hypnotherapie? Of wil je meer informatie over onze aanpak ivm het prikkelbare darm syndroom?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via onderstaand intakeformulier of bel ons via 0488 88 56 56 of 0499 15 38 27.

 

(*) Disclaimer: Al onze voorstellen zijn gebaseerd op eerder behaalde resultaten maar kunnen niet gegarandeerd worden. Aangezien elke persoon verschillend is, zijn ook resultaten mogelijk verschillend. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen, zodat ook u tevreden bent van onze oplossingen. Hypnotherapie is een persoonlijke begeleiding. De resultaten verschillen van persoon tot persoon en kunnen dus niet op voorhand gegarandeerd worden. Hypnose is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel voor mensen tot het bereiken van doelen of het verbeteren van hun welzijn. Hypnose mag nooit gezien worden als vervanging van noodzakelijke medische verzorging.