mobile
tablet
pc

Overmatig blozen of zweten

Blozen of zweten kan een perfect normale lichamelijke reactie zijn door sport of andere fysieke inspanning. Ook wanneer we ons angstig of beschaamd voelen is blozen of zweten de gewoonste zaak ter wereld.


Als het veroorzaakt wordt door angst of zenuwachtigheid en men overmatig gaat zweten of blozen, ligt dit anders. Dan wordt het een last die vaak hinderlijk is in bepaalde sociale situaties.
Hypnotherapie kan hiervoor een adequate oplossing zijn.*


(*) Disclaimer: Al onze voorstellen zijn gebaseerd op eerder behaalde resultaten maar kunnen niet gegarandeerd worden. Aangezien elke persoon verschillend is, zijn ook resultaten mogelijk verschillend. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen, zodat ook u tevreden bent van onze oplossingen.


Bloosangst of overmatig zweten*

Vaak is het een vicieuze cirkel. Je komt in een bepaalde situatie waarvan je weet dat je aan het blozen zal gaan. Je denkt: “oei, als ik maar niet begin te blozen… Wat gaan anderen van me denken?”. Deze gedachte maakt je zenuwachtig, angstig. Het resultaat is dat het blozen alleen maar wordt versterkt. Op dezelfde manier zal de angst om overmatig te gaan zweten, net het zweten nog extra stimuleren.

Omdat blozen en zweten als vervelend ervaren worden, zal men het proberen te vermijden. Of situaties waarin de kans op blozen groot is, uit de weg gaan. De angst voor het blozen verergert het eigenlijke blozen. Het is een reflex die men doorheen de jaren onbewust heeft opgebouwd.


Uit onderzoek weten we dat blozen of overmatig zweten sterk verbonden is met sociale angsten.

 


Hypnotherapie en blozen en zweten*

Met hypnotherapie gaan we die reactie in je onderbewustzijn aanpakken en herprogrammeren. Zo zal je je geen zorgen meer maken over het blozen of zweten. Je zal je niet meer inbeelden dat je overmatig gaat blozen. En door die versterkende factor weg te nemen, zal je minder of niet meer blozen.

Dé oplossing om helemaal verlost te raken van overmatig blozen of zweten is om de onderliggende problemen aan te pakken. Met hypnose of hypnotherapie gaan we de oorzaak van de angst behandelen. Door met die onderliggende emoties te leren omgaan, zullen ook de symptomen die ze teweegbrengen zoals blozen of zweten afnemen.

 


 

Overmatig blozen en zweten behandelen via hypnose? Of wil je meer informatie over onze aanpak?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via onderstaand intakeformulier of bel ons via 0488 88 56 56 of 0499 15 38 27.

 

(*) Disclaimer: Al onze voorstellen zijn gebaseerd op eerder behaalde resultaten maar kunnen niet gegarandeerd worden. Aangezien elke persoon verschillend is, zijn ook resultaten mogelijk verschillend. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen, zodat ook u tevreden bent van onze oplossingen.  Hypnotherapie is een persoonlijke begeleiding. De resultaten verschillen van persoon tot persoon en kunnen dus niet op voorhand gegarandeerd worden. Hypnose is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel voor mensen tot het bereiken van doelen of het verbeteren van hun welzijn. Hypnose mag nooit gezien worden als vervanging van noodzakelijke medische verzorging.